1,350.00 ₺ ve Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Bedava!
Refleksoloji Nedir?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
5 Şubat 2024, Pazartesi
Refleksoloji Nedir?
Refleksolojinin Anlamı
Refleksoloji Nedir?

Refleksoloji nedir?

 

Refleksoloji, ayaklardaki, ellerdeki ve vücudun diğer bölgelerindeki reflekslerin veya alanların vücudun iç organları ve diğer yapılarıyla ilgili olduğu ilkesine dayanan bir bilimdir.

'Refleks' kelimesinin birkaç tanımı vardır ve bunların hepsi burada geçerlidir:

 

• 'Uyaranlara istemsiz bilinçsiz tepki'

• 'Bir ayna görüntüsü'

• 'Dönmek veya geri yönlendirilmek'.

 

'Oloji'nin tanımı, o bilim dalının incelenmesidir. 'Mikrokozmos' terimi de önemlidir: bu, 'çok daha büyük bir şeyin tüm niteliklerini veya faaliyetlerini temsil eden, kendi kendine yeten küçük bir dünya olarak kabul edilen küçük bir sistem' olarak tanımlanır. Refleksolojide ayaklar, eller ve kulaklar, vücudun tüm organlarının, bezlerinin ve kaslarının bir alana veya bir refleks noktasına somatik bir kopyası ile vücudun mükemmel bir mikrokozmosu olarak görülür.

Bu noktalara palpasyon veya baskı, belirli refleksleri belirli organlara bağlayan bir bölge sistemi aracılığıyla iç organların işlevini normalleştirerek vücutta dengenin sağlanmasına yardımcı olur. Basınçla yapılan bu tedavi, vücudun iyileşme sürecini uyarmaya ve kişinin fiziksel ve duygusal esenliğe ulaşmasını sağlamaya yardımcı olur.

Basınç uygulamanın birçok yolu vardır. Elleri sıkmak veya birbirine sürtmek bile oldukça faydalı olabilirken, parmak uçlarını bir araya getirmek beyni uyarmaya yardımcı olur ve parmakları sıkmak baş ağrısını veya diş ağrısını hafifletebilir. 

Refleksoloji, uygulayıcının hastayı bir bütün olarak gördüğü, gerçekten bütünsel bir non-invaziv terapidir; Uygulayıcının tedavinin başlangıcından itibaren bu kavramın farkında olması çok önemlidir, çünkü bu yaklaşım ve bakış açısı çok avantajlıdır. Hastaların sorunları sadece kötü bir omuz veya boyun tutulması vb. olarak görülmemelidir. Beden, bireysel bir parça olarak değil, birçok yapı ve sistem bölümünün etkileşimi olarak işlev görür.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın